vakantie informatie

Verkeerde gasten voor luxe hotels

asociale rus Hotel manager Niels Pederson van hotelgroep Supranational Hotels, roept luxe vier en vijf sterren hotels in Europa op om ook tijdens de zomer de kamerprijzen zo hoog mogelijk te houden.
Hij waarschuwt dat door de discounts, waarbij de kamerprijzen soms tot 50% goedkoper worden aangeboden, steeds meer ‘middenklasse’ gasten deze hotels bezoeken. De gebruikelijke ‘welvarende’ gasten kunnen en willen zich hier niet mee associĆ«ren en blijven weg.

Pedersen vervolgt: “Voor vermogende gasten is de status van hun medegasten net zo belangrijk als het interieur en de keuken. Wanneer de tophotels de standaard tarieven verlagen met 30% (regelmatig zelfs met 50%, om de kamers maar te vullen) doen ze daarmee schade aan het imago van het hotel.
Hoteliers maken vaak de fout dat het aan de dress code ligt, in werkelijkheid zijn de waarde en normen, de uitstraling en het zelfvertrouwen van de gasten van doorslaggevende reden. De rijken vinden het ook heel belangrijk dat hun kinderen de juiste mensen ontmoeten tijdens de vakantie.”

De gasten die het meest waarde hechten aan hun medegasten komen uit de stijlbewuste zuideuropese landen, terwijl vermogende gasten uit noordelijke landen daar veel minder waarde aan hechten.

Zo’n 40 hotels van de Supranational groep behoren tot de 5-sterren klasse, zo’n 300 worden gewaardeerd met vier sterren.

Datum artikel: 20-05-2006 HotelsZie ook:

Een reactie toevoegen over Verkeerde gasten voor luxe hotels

ATP vakanties