vakantie informatie

Netbook Ultieme Travel Gadget

netbookNu het bedrijf Aircell steeds meer vliegtuigen uitrust met een onboard wifi hotspot, wordt het steeds interessanter om je laptop mee te nemen. Je eigen in-flight entertainment system zeg maar.

Het probleem is alleen dat de gemiddelde laptop net te groot is voor op het klaptafeltje met als gevolg dat je de hele vlucht met je laptop in je middenrif zit.

Ik heb een iPhone, hoewel daar ook volledig internet op zit en je prima films kunt kijken, blijft het wel een erg klein scherm.

En toen was er de netbook! Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het zijn eigenlijk mini laptopjes, die een stuk kleiner zijn dan een normale notebook. De netbook is niet zo krachtig als een normale laptop maar kan de meest gebruikte functies prima uitvoeren. Het idee is dat je de software in je browser draait. Bijvoorbeeld Google Docs als Word vervanger, Flash spelletjes, etc.

De netbook is ook een prima reisgenoot. Hij is klein en licht en kan met gemak met je mee in de rugzak, zonder deze extra zwaar te maken. Hij heeft usb ingangen dus je kan je camera er op aansluiten om je geheugenkaartje even leeg te dumpen op je netbook (netbook heeft meestal een kleine harddisk 12G). Het feit dat je voornamelijk je browser gebruikt en dat er meestal Linux (of een uitgeklede versie van Windows) op draait zorgt ervoor dat hij ook redelijk veilig is tegen virussen.

Naast al deze voordelen is hij ook nog (relatief) goedkoop. Voor rond de € 350,- heb je er al een. Aangezien de reisverzekering laptops en dergelijke bij diefstal maar heel matig dekt, heeft een netbook ook geen waarde om wakker van te liggen. Ook een voordeel van een netbook bij diefstal: Mail (Hotmail, Gmail), documenten (Google Docs) en foto’s (Flickr, Facebook, Hyves) sla je meteen online op. Als je je netbook dus kwijtraakt ben je niet meteen al je kostbare data kwijt.

Bol.com heeft er een paar in de aanbieding.

Datum artikel: 16-12-2008 GadgetsZie ook:

Een reactie toevoegen over Netbook Ultieme Travel Gadget

ATP vakanties