vakantie informatie

De douane in Dubai

Waar rook is...Een vader van drie jonge kinderen is opgepakt op de luchthaven van Dubai omdat de douane een microscopisch klein stukje wiet onder een van zijn schoenen had aangetroffen. De man is nu veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in een gevangenis in Dubai.
De Engelse Keith Brown maakte een reis door de Verenigde Arabische Emiraten en was onderweg terug naar Engeland toen hij aangehouden werd op de luchthaven van Dubai. Een medewerker van de douane vond een stukje cannabis ter grote van 0.003 gram, dit is zo klein dat het met het blote oog niet eens waarneembaar is, in het profiel van een van zijn schoenen.

Laat dit een waarschuwing zijn voor reizigers naar Dubai. In Nederland is het relatief normaal om een beetje wiet in je bezit te hebben, in Dubai denken ze daar heel anders over. Ze hanteren een zogenaamd zero-tolerance beleid waardoor zelfs de kleinste beetjes verboden middelen direct tot een cel straf leiden.

Update: Keith Brown is gelukkig weer vrijgelaten. Er worden verder weinig woorden aan vuil gemaakt, maar ik vermoed dat de bedreiging van een grote terugloop van Engelse toeristen er iets mee te maken heeft gehad.

Datum artikel: 8-02-2008 DubaiZie ook:

2 Reacties op De douane in Dubai

 1. W
  18-02-2008 18:14
  1

  Dan moet ik dus een geheel nieuwe garderobe aanschaffen aangezien ik in Amsterdam woon…

 2. Dick
  18-02-2008 19:52
  2

  Inderdaad, als ik met de Metro in Amsterdam ga zit ik al onder dat spul…

Een reactie toevoegen over De douane in Dubai

ATP vakanties