vakantie informatie

Ticketverkoop loopt nog niet storm bij Dirk

Dirk van den BroekEen week nadat Dirk van den Broek besloot goedkope vliegtickets te gaan verkopen, blijkt de consument niet echt warm te lopen voor dit ‘concept’.
In eerste instantie stond daar nog een rij voor kassa 2, maar die loste snel weer op. Na een klein uur waren er al wel een kleine vijfhonderd vouchers à 29 euro (enkeltje) verkocht. ‘De meeste klanten kopen meer dan twee tickets. Veel mensen kopen er meteen zes of acht, een enkeling koopt er vijf. Die neemt zijn schoonmoeder waarschijnlijk mee’, grapte bedrijfsleider E. Bosman.

In totaal heeft het supermarktconcern 15.000 tickets afgenomen bij de Duitse prijsvechter Air Berlin. Vanuit Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar Berlijn en Mallorca. Via een overstap op Mallorca zijn elf steden in Spanje en Portugal bereikbaar. Wie in de buurt van de Duitse grens woont, kan qua vertrekpunt beter kiezen voor de luchthavens in Munster en Dusseldorf. Die hebben meer rechtstreekse bestemmingen.
Tot eind maart volgend jaar kunnen de vouchers worden omgeruild voor vliegtickets. Een retourtje Amsterdam – Lissabon kost bijvoorbeeld 58 euro, inclusief alle toeslagen, belastingen en eten en drinken aan boord. Eerst moet de waardebon nog wel worden ingewisseld voor een echt ticket. Dat kan via internet of met hulp op een van de kantoren van D-Reizen.

Medewerkster Vivienne van Blaaderen van dochterbedrijf D-Reizen moest maandagmorgen diverse vragen beantwoorden van potentiële klanten. Zo wilden enkele klanten weten of ze net als bij andere prijsvechters vier tickets moeten kopen om een eindbestemming te bereiken via een overstap. ‘Nee, bij ons betaalt u voor de eindbestemming’, verzekerde Van Blaaderen.
De eerste koper van Dirk-tickets was de 59-jarige Gerard van Beusekom uit Hoofddorp. Hij rekende 232 euro af voor acht vouchers die hij gaat gebruiken om naar Spanje te vliegen. ‘Samen met mijn vrouw heb ik een tweede huisje in de buurt van Reus. Dit zijn de goedkoopste tickets die ik tot nu toe heb gekocht.’

Datum artikel: 17-10-2005 D-ReizenZie ook:

Een reactie toevoegen over Ticketverkoop loopt nog niet storm bij Dirk

ATP vakanties