vakantie informatie

Category Page Ryanair

RyanairRyanair is de grootste low cost airline van Europa. Ryanair vliegt voornamelijk continentale routes binnen Europa, sinds 2006 vliegt Ryanair ook naar Marokko.

Voor Nederlanders zijn de vertrekluchthavens Eindhoven, Brussel, Maastricht, Brussel-Zuid (Belgiƫ) en Dusseldorf-Weeze (Duitsland) het meest interessant.

Om duren landingsrechten te besparen vliegt Ryanair uitsluitend op kleinere luchthaven nabij grote bestemmingen. Het nadeel hiervan is dat de afstand van vliegveld tot stad vaak aanzienlijk is.

Ook hanteert Ryanair een strikt beleid met het gewicht van de bagage en aanwezigheidstijden. Passagiers die te laat komen, komen het vliegtuig niet meer in. Zelfs niet als het vliegtuig vertraging heeft en de passagier nog op tijd bij de gate kan komen. De incheckbalie wordt stipt op tijd gesloten.

Ryanair maakt, evenals een groot aantal andere low-cost maatschappijen, geen gebruik van toegewezen stoelnummers. Passagiers moeten bij boarding dus onderling de zitplaatsen verdelen. Tegen meerprijs kan de klant ‘priority boarding’ bijboeken, wat inhoudt dat hij of zij eerder het vliegtuig in mag dan de overige passagiers.

  • Adverteerders