vakantie informatie

Vijf alternatieve bestemmingen in Egypte

De piramiden van Giza is al heel lang de nummer 1 attractie van Egypte. Het is inderdaad een machtige ervaring om voor die enorme bouwwerken de staan, maar bussen vol bejaarden kan de ervaring toch behoorlijk verpesten. Niet getreurd! Naast de Piramiden van Giza zijn er nog talloze andere mooie dingen te zien in Egypte. Hier is mijn top 5:

Een Nijl Cruise. De slagader van Egypte is de Nijl. Door de jaren heen heeft de Nijl een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Egypte. De Nijl is een van de langste rivieren van de wereld en een boottocht over deze prachtige rivier, met palmbomen langs de kant en krokodillen in het water, is zeker de moeite waard.

Bezoek Abu Simbel. In het zuiden van Egypte, bij de grens met Sudan, ligt Abu Simbel. Het complex bestaat uit twee grote rots tempels welke gebouwd zijn voor Farao Ramses II en Koningin Nefertari in de 13de eeuw.

Beklim de Sinaiberg. Volgens de bijbel heeft Mozes hier de tien geboden ontvangen, ook voor de niet religieuzen is het een geweldige ervaring om de berg tegen de avond te beklimmen (neem een zaklamp mee) en dan ‘s morgens de zon op te zien komen vanaf de top.

blue hole dahab egypte duikenDuiken in het blauwe gat. In de buurt van de Sinaiberg is het kleine plaatsje Dahab, wat ook wel het Koh Samui van het Midden Oosten wordt genoemd. Bij Dahab kan je prachtig duiken (of snorkelen) in de Rode Zee. Een aanrader is duiken in de “Blue Hole”. Dit bizarre gat in de zee is een uitdaging voor zelfs de gevorderde duiker.

Bezoek de Piramiden. Ha! Nee, niet die van Giza! Er zijn nog veel meer (minder bekende) Piramiden in Egypte. Bijvoorbeeld de Bent Piramide en de Rode Piramide van Dahshur. Deze Piramiden liggen net buiten Cairo en zijn nog onontdekt door het massa toerisme. Terwijl ze minstens net zo indrukwekkend zijn als hun beroemde broertjes en zusjes.

Zoals je ziet is er nog van alles te ontdekken in Egypte, zonder de geijkte paden te bewandelen.

Datum artikel: 6-05-2008 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Vijf alternatieve bestemmingen in Egypte

ATP vakanties