vakantie informatie

Trossen los voor grootste cruiseschip

Grootste cruiseschipHet grootste cruiseschip ter wereld, The Freedom of the Seas, is dinsdag voor het eerst uitgevaren. Met ongeveer vijfhonderd passagiers aan boord verliet het 158.000 ton zware schip de Duitse haven Hamburg om naar de Noorse hoofdstad Oslo te varen.

THe Freedom of the Seas is eigendom van de maatschappij Royal Caribbean Cruises. Het schip is zes meter korter dan de Queen Mary 2, maar is wel 15 meter breder. The Freedom of the Seas kan 4400 passagiers vervoeren tegen 2620 voor de Queen Mary II.

Het nieuwe cruiseschip zal na de reis naar Oslo in Southampton aanmeren en daarna de Atlantische Oceaan oversteken. Op weg naar de thuishaven Miami doet het schip ook New York aan. THe Freedom of the Seas is in Finland gebouwd. In Hamburg zijn de laatste werkzaamheden aan het schip verricht.

Royal Caribbean Cruises heeft dit jaar al weer een nieuwe order geplaatst voor nog een groter schip. In 2009 zal het schip met een capaciteit van 5400 personen opgeleverd worden.

Aanvullend nieuws: De overheid van Panama heeft aangeven 5.25 miljard dollar te gaan investeren in de verbreding van het Panama kanaal. Door de verbreding zal het kanaal twee keer zo grote schepen kunnen laten passeren dan nu het geval is. Het werk zal in 2014 klaar zijn, dus het nieuwe schip van Royal Caribbean Cruises zal 5 jaar lang om moeten varen.

Datum artikel: 25-04-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Trossen los voor grootste cruiseschip

ATP vakanties