vakantie informatie

Toeristen niet meer veilig op Egyptische stranden

egypte onveiligIsraël heeft burgers dinsdag gewaarschuwd om het Sinai-schiereiland niet te bezoeken en direct naar huis te gaan als ze zich er al bevinden. De antiterreurdiensten hebben de laatste dagen aanwijzingen gekregen over plannen om Israëliërs te ontvoeren van stranden in het populaire vakantiegebied in Egypte.

De waarschuwing komt twee weken nadat militante moslims bommen lieten ontploffen in de Egyptische badplaats Dahab. Daardoor kwamen 21 personen om het leven. Zelfmoordaanslagen in 2004 op een luxehotel net over de grens in Egypte kostten onder andere elf Israëliërs het leven.

Veiligheidsbronnen meldden dinsdag dat de Egyptische politie een van de leiders heeft gedood van de groep die achter de aanslagen in Dahab zou zitten. De man opende in de plaats El Arish in het noorden van de Sinai-woestijn het vuur op de politie. Bij de schotenwisseling die toen onstond kwam hij om het leven.

Volgens de politie gaat het om Nasr Khamis el-Milahi, de leider van de militante organisatie Tawhid wal Jihad. Deze organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor een aantal bloedige aanslagen, waaronder die op een hotel in Taba in 2004 en in Sharm el-Sheikh in 2005. Een naaste medewerker van Milahi, Mohammed Abdullah Alyan, raakte gewond en werd gearresteerd.

Uit: hln.be

Datum artikel: 9-05-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Toeristen niet meer veilig op Egyptische stranden

ATP vakanties