vakantie informatie

Thomson UK (Tui) verlaagd commissie nog verder

TuiLogoAfgelopen week schreven we hier al over de groeiende online macht van grote touroperators op internet en de (toekomstige) gevolgen daarvan voor reisagenten. Vandaag is de toekomst kennelijk, want marktleider Thomson (Tui in Engeland) heeft aangegeven de commissie voor een groot aantal (kleinere) reisagenten in Engeland op te schorten en voor de rest flink te verlagen.

Directeur Peter Rothwell gaf aan: “het bedrijf is niet langer bereid om hoge commissies te betalen aan reisagenten, we willen de verkoop liever kanaliseren via onze winkels, website en call centers.”
Thomson verklaard verder: “In het verleden waren touroperators als Thomson afhankelijk van agenten als belangrijkste distributie kanalen, maar sinds klanten inmiddels bekend zijn met boeken via internet is het marktbeeld van Thomson veranderd.”
“Nu hebben we besloten de relatie met een groot aantal onafhankelijke reisagenten te beĆ«indigen en de commissie voor de rest verder te verlagen.

Sinds de eerste commissie verlaging van een half jaar geleden, heeft het bedrijf meer geinvesteerd in marketing gericht op de verkoop via haar eigen website. Inmiddels haalt het bedrijf 75% van haar omzet via haar eigen website, call center en reiswinkels. Het bedrijf verwacht nog een flinke groei in online verkoop in de komende jaren.

Datum artikel: 3-05-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Thomson UK (Tui) verlaagd commissie nog verder

ATP vakanties