vakantie informatie

Thomson (TUI) verlaagt commissie in UK

Tui/ThomsonReisagenten in Engeland reageren geschokt na het nieuws dat Thomson (TUI) de commissie voor reisagenten verlaagt naar 7%. De kans bestaat dat binnen korte termijn Holland International – TUI deze verlaging ook in Nederland gaat doorvoeren.
Thomson motiveert de beslissing door te stellen dat het bedrijf tegenwoordig 75% van zijn omzet op eigen kracht binnen haalt en de kosten voor de extra distributie kanalen veel te hoog waren om te kunnen concureren in de huidige markt.

David Burdon, een marketing specialist: “Thomson neemt een voorbeeld aan low cost vliegmaatschappijen die ook overleven zonder commissie te betalen. Toch is een touroperator geen low cost airline. Het verkopen van een vlucht is relatief eenvoudig en kan ook prima online gedaan worden. Het verkopen van een pakketreis is een stuk complexer en daarom zijn de kosten ook hoger. Als agenten deze pakketten voor je verkopen dan moeten ze ook fatsoenlijk beloond worden. De kans bestaat nu dat agenten Thomson links laten liggen en de pakket reizen van andere touroperators gaan verkopen waarbij ze wel een fatsoenlijk commissie krijgen, de tijd zal het leren.”

Datum artikel: 25-11-2005 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Thomson (TUI) verlaagt commissie in UK

ATP vakanties