vakantie informatie

Sunweb koopt Belgische directseller Skikot

SunwebSunweb koopt de Belgische directseller Skikot van Globevents. De concrete
overname gebeurt na afsluiting van het huidige winterseizoen. Er zijn met het merk geen directe ambities voor de Nederlandse markt.

Directeur Frank Vandeale van Globevents denkt dat dit de beste stap is voor het winterproduct. ‘Inkopen is niet een van onze sterke punten. Door de globaliserende markt is het steeds moeilijker om op dit punt te wedijveren met de groten. Het is beter om te focussen op onze krachten en samen met een grote speler tot concepten met een ideale prijs-kwaliteitverhouding te komen.’

Sunweb België is ondergebracht in de onderneming Travel Trex. Dat heeft met de overname twee sterke namen in huis. De managing director van Travel Trex Phillip Timmermans, is verheugd over de overname. ‘Hierdoor worden wij een van de belangrijkste partijen op de Belgische markt in het segment wintersportvakanties. De goede reputatie waarover Skikot beschikt bij haar klanten en de sterke inkoopkracht van Sunweb, moeten leiden tot een verdere groei de komende jaren’.

Skikot is het winterproduct van Globevents dat in Nederland en België jongeren- en studentenreizen naar de Franse Alpen aanbiedt. Ruim 80 procent van de boekingen loopt via internet. Sunweb Vakanties is actief in België met de producten zonvakanties, wintersportvakanties en autovakanties. De verkoop van deze reizen gebeurt voor 90 procent via het internet.

Sunweb Vakanties Nederland behoort sinds de overname van concurrent Jiba naar eigen zeggen tot de top drie van touroperators in Nederland, met een omzet van ca. 240 miljoen euro.

Datum artikel: 22-01-2007 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Sunweb koopt Belgische directseller Skikot

ATP vakanties