vakantie informatie

Steeds slechter imago V.S. onder toeristen

customsBelachelijke veiligheidsmaatregelen, veel problemen bij het aanvragen van een visa, lomp en arrogant gedrag van zogenaamde “immigration officers”. Wie de afgelopen jaren wel eens naar de Verenigde Staten is gereisd heeft het vast allemaal meegemaakt. Door de wel bekende aanslagen zijn de veiligheidsmaatregelen dusdanig opgeschroefd dat het voor toeristen steeds minder interessant is om de V.S. te bezoeken.

De V.S. moet hard werken om haar imago ten opzichte van wereld reizigers te verbeteren, aldus US Homeland secretaris Micheal Chertoff.

“Amerika verliest als we regels opstellen waardoor de goede mensen benadelen die hier (in de V.S.) willen komen werken, studeren en rondreizen” Vertelde hij in het zesde World Travel & Tourism global summit in Washington DC.

Grote namen uit de reisindustrie waren het eens met Chertoff en stelde voor een nationaal reis en toerisme bureau op te zetten (dat Amerika dat nog niet had..) en een grote internationale marketing campagne op te zetten om meer reizigers aan te trekken.

Datum artikel: 14-04-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Steeds slechter imago V.S. onder toeristen

ATP vakanties