vakantie informatie

Sanering Thomas Cook succesvol

thomas cookHet reisconcern Thomas Cook AG staat er internationaal weer beter voor. Een ingrijpende sanering die twee jaar duurde is afgesloten. Vele maatregelen om de kosten omlaag te brengen zijn omgezet, bij de eigen touroperators in landen waar men actief is, in de concerncentrale in Frankfurt en bij de eigen chartermaatschappij Condor. Voor de sanering werd speciaal de vroegere chef Wolfgang Beesers teruggeroepen, die nu echter echt met pensioen gaat.

Met de saneringsoperatie kon bij Condor € 100 miljoen worden gespaard, wat tweederde is van wat voorgenomen was. Eind juni van dit jaar had het concern de omzet tot € 4,9 miljard verhoogd
( tegenover € 4,8 in 2004). Het aantal gasten steeg met 0,5 % tot 7,3 miljoen. Het verlies tot dan kon van € 287 miljoen tot € 71 verminderd worden. Over dit jaar hele jaar wordt gerekend met een winst van enkele tientallen miljoenen. Lufthansa en het warenhuisconcern Karstadt-Quelle zijn de eigenaren en willen dat ook blijven. Dat Lufthansa uitstappen wil, wordt ontkend.

Datum artikel: 18-10-2005 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Sanering Thomas Cook succesvol

ATP vakanties