vakantie informatie

Onderzoek naar prijsafspraken brandstoftoeslagen bij reisorganisaties

Onderzoek De Belgische mededingingsautoriteiten voeren een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken in verband met brandstoftoeslagen bij verschillende reisorganisaties. Op 23 februari hebben medewerkers van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie daarom de hoofdkwartieren van de touroperators Thomas Cook Belgium en van TUI (Jetair) bezocht om zich te documenteren.

Zowel Thomas Cook als TUI beklemtoonden op 24 februari al dat zij hun volledige medewerking verleenden aan het onderzoek.

Concurrentie
“De uiterst prijsgevoelige markt waarin we opereren is een dagelijkse realiteit in de Belgische toeristische industrie”, zei Claude Perignon, woordvoerder van Thomas Cook donderdag aan Bloomberg. “De concurrentie is heel hard”.

De Europese Unie en de nationale antitrustautoriteiten hebben de onderzoeken naar prijsafspraken de voorbije maanden opgedreven. De Europese Unie, die de voorbije maand ook binnenviel bij vrachtvervoerders waaronder Air France-KLM en British Airways, voert ook onderzoek naar prijsafspraken in 16 andere industrieën.

Het onderzoek bij touroperators in België is er gekomen na klachten van consumentenorganisaties in januari 2005, zei Hans Vanhaelemeersch, woordvoerder van TUI, aan Bloomberg. Volgens de consumentenorganisaties maakten de touroperators illegale afspraken over brandstoftoeslagen.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Datum artikel: 3-03-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Onderzoek naar prijsafspraken brandstoftoeslagen bij reisorganisaties

ATP vakanties