vakantie informatie

Nieuw kartelonderzoek luchtvaart

onderzoek De Amerikaanse en Britse autoriteiten doen onderzoek naar kartelvorming door een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways. Het onderzoek betreft de prijzen van vliegtickets, inclusief brandstoftoeslagen. Dat heeft British Airways donderdag laten weten.

Air France-KLM maakt geen onderdeel uit van het onderzoek. Ook het Duitse Lufthansa zei van geen onderzoek te weten. De Britse anti-kartelautoriteit OFT bevestigde dat er een onderzoek loopt, maar wilde daar verder niets over zeggen. Wel zei een woordvoerder dat de politie erbij is betrokken.

British Airways zegt zich altijd aan de regels te hebben gehouden. De onderneming werkt volledig mee aan het onderzoek. De luchtvaartmaatschappij heeft commercieel directeur Martin George en het hoofd van communicatie Iain Burns op non-actief gesteld gedurende het onderzoek.

Op dit moment loopt al een kartelonderzoek in Europa en de Verenigde Staten. De mededingingsautoriteiten richten zich daarbij op de luchtvracht. Ook hier onderzoeken ze mogelijke prijsafspraken en kijken ze specifiek naar de brandstoftoeslagen. Onder meer Air France-KLM is hierbij betrokken, evenals Lufthansa, SAS en British Airways.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 22-06-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Nieuw kartelonderzoek luchtvaart

ATP vakanties