vakantie informatie

Grote brand op vliegveld Zaventem Brussel

Vuur Een grote brand op het Brusselse vliegveld Zaventem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een onderhoudshangar en een vliegtuig in de as gelegd. Een medewerker moest met ernstige brandwonden worden overgebracht naar een ziekenhuis, een brandweerman raakte lichtgewond.

In de loods stonden vier vliegtuigen. Een toestel van de Armeense maatschappij Armavia is volledig uitgebrand, twee anderen raakten zwaar beschadigd. De brandweer voorkwam dat een vierde vliegtuig schade opliep en wist ook te voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende hangars.

Door de brand zijn vrijdagochtend forse vertragingen ontstaan. De vertragingen zullen nog tot het middaguur duren, verwachtte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines.

Armavia verloor eerder deze week al een toestel bij een ongeluk voor de Russische kust, dat aan 113 personen het leven kostte.

Bron: Nu.nl

Update Het Laatste Nieuws.be

Vliegmaatschappijen SN Brussels Airlines en Virgin Express melden kleine vertragingen door de brand in een onderhoudsloods op Zaventem. Luchthavenuitbater Biac raadt de reizigers aan met de trein naar de luchthaven te komen.

Vliegtuigen beschadigd
Het gebouw waar de brand woedt is hangar 40, een loods van Sabena Technics waar vliegtuigen een onderhoud krijgen. De loods is door het vuur volledig verwoest en drie vliegtuigen zijn door de brand beschadigd maar de vuurhaard is onder controle. De brand bevindt zich bovendien op een vrij grote afstand van de passagiersterminals en de landingsbanen.

Datum artikel: 5-05-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Grote brand op vliegveld Zaventem Brussel

ATP vakanties