vakantie informatie

Gevolgen brand Fréjus-tunnel desastreus

Tunnel BrandDe Frejus-tunnel tussen Frankrijk en Italië blijft na de brand van zaterdag, waarbij een Sloveense en een Slowaakse vrachtwagenchauffeur het leven verloren, mogelijk een jaar dicht. Dat heeft de Italiaanse minister van vervoer Pietro Lunardi, die met zijn Franse collega Dominique Perben zondag een kijkje kwam nemen bij de tunnel, gezegd.

De ramp in de 13 kilometer lange Frejus-tunnel voltrok zich toen zaterdag een met autobanden geladen vrachtwagen in brand vloog, vermoedelijk doordat een as oververhit raakte of het turbosysteem vlam vatte, aldus commandant Xavier Jouannet van de brandweer in de Franse streek Savoie. Doordat de tunnel als een schoorsteen werkte, vloog door de hete gassen 450 meter achter de eerste vrachtwagen een tweede vrachtwagen in brand die lijm vervoerde, zei Jouannet. Op een gegeven moment was de temperatuur in de tunnel zo hoog, dat het asfalt van de rijweg begon te smelten.

Door het sluiten van de tunnel is een van de drie verbindingsaders met Italië afgesloten voor deze zomer. Dit zal desastreuse gevolgen hebben voor het vakantieverkeer naar Italië en terug.

Datum artikel: 6-06-2005 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Gevolgen brand Fréjus-tunnel desastreus

ATP vakanties