vakantie informatie

Club Aldiana snel uit problemen

ClubAldianaVoor Club Aldiana ziet de toekomst er onverwacht snel weer positiever uit nadat het moederbedrijf Thomas Cook een meerderheid aan het eigendom heeft verkocht aan de Spaanse Groep Santana Cazorla. Zelf kan de Duitse touroperator zich nu volledig op de verkoop concentreren. Voor het komende jaar wordt gerekend op groei, uitbreiding van het aantal clubs en winst.

Ondanks de grote verliezen die het moederconcern Thomas Cook door het bezit van alle onroerend goed op Club Aldiana heeft geleden, nam de belangstelling voor de Club in 2005 toe. Het aantal boekingen groeide 25% en met 150.000 gasten werd een nieuwe record bereikt. De omzet bleef met € 130 miljoen ongeveer gelijk, aangezien gasten steeds vaker individueel per auto of goedkope airline reisden, waardoor dat aandeel in de omzet wegviel.

Intussen is de Club in Portugal afgegeven. Voor volgend jaar is echter een nieuwe Club gepland, waardoor het totaal weer op 11 komt. De nieuwe aandeelhouder, een bouwonderneming en projectontwikkelaar, wil in de komende vijf tot zeven jaar 15 tot 17 clubs hebben, via nieuwbouw, aankoop van bestaande projecten of pachtovereenkomsten. Voorkeur hebben daarbij Oostenrijk, Italië, Turkije, Egypte, de Balearen en de Canarische Eilanden.
Intussen blijft Aldiana de lijn trouw: evenementen met sportprofi’s, aanbiedingen voor families en vroegboekers en incentives. En de Club blijft Duits. De prijzen gaan in 2006 gemiddeld met € 50 per week omhoog, in 2005 ook al met € 40.

Datum artikel: 14-11-2005 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Club Aldiana snel uit problemen

ATP vakanties