vakantie informatie

Buitenlandse artsen krikken rekening toerist op

Apotheek Kruis Buitenlandse artsen voeren vaak onnodige medische ingrepen uit bij Nederlandse toeristen, om zo de rekening op te krikken. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van een inventarisatie van de Verzekeraars Hulpdienst (VHD). Het aantal ‘volstrekt onnodige’ en ‘onnodig dure’ medische handelingen groeide volgens de alarmcentrale afgelopen zomer sterk.

Vooral in Griekenland en Turkije werden het afgelopen vakantieseizoen onnodige kosten in rekening gebracht, zo meldt de krant. Uit het onderzoek van de VHD blijkt dat aan 11,7 procent van de behandelingen in Turkije een luchtje zit, terwijl in Griekenland met 10,7 procent van de behandelingen wordt gerommeld. Per jaar claimen ongeveer vijftigduizend Nederlandse toeristen gemiddeld zeshonderd euro bij hun verzekeraar voor medische kosten in het buitenland.

In Egypte werden volgens de krant toeristen met een simpele reizigersdiarree per ambulance afgevoerd, waarna een ziekenhuisopname van twee dagen volgde. Kosten: duizend euro. In Turkije werd een Nederlandse toerist per ambulance afgevoerd, nadat hij in een zee-egel was gestapt. Het verwijderen van de naald kostte 680 euro, meldt de krant.

Het bontst maakte een ziekenhuis in Zuid-Afrika het: het haalde een Nederlandse vakantieganger niet alleen per helikopter op, maar bracht hem ook weer per helikopter terug naar zijn vakantieadres. De verzekeraar van de toerist draaide op voor de gepeperde rekening.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 28-09-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Buitenlandse artsen krikken rekening toerist op

ATP vakanties