vakantie informatie

Bosbranden Tarragona

BosbrandIn het noordoosten van Spanje aan de Costa Dorada zijn zo’n 3000 mensen op de vlucht geslagen voor bosbranden. Drie campings in de provincie Tarragona zijn uit voorzorg ontruimd.
Camping Playa Montroig heeft brandschade opgelopen aan een aantal bungalows. Om de situatie te bekijken en campinggasten te spreken zijn er medewerkers van het ANWB-steunpunt naar de camping gereisd.

Eerdere berichten dat de receptie en het zwembad beschadigd zijn klopten niet. Iedereen die op deze camping gereserveerd heeft kan volgens de ANWB gerust afreizen. Tot nu toe is 1 schade aan een voortent gemeld. In totaal werden zo’n drieduizend mensen geëvacueerd uit woonwijken en de campings. Zij werden ondergebracht in sporthallen. Het gaat om de eerste grote bosbrand van dit jaar in Spanje.

Bosbrand Frankrijk
In het zuidoosten van Frankrijk bij Muy (Var) moesten zes campings met 1800 gasten worden ontruimd wegens een bosbrand. Aan de Côte d’Azur is door bosbranden al ruim duizend hectare verwoest. Hier werden enkele honderden bewoners in veiligheid gebracht. De autosnelweg A8 en de rijksweg RN7 werden gedeeltelijk afgesloten, wat tot lange files leidde.

Datum artikel: 6-07-2007 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Bosbranden Tarragona

ATP vakanties