vakantie informatie

Bosbranden Griekenland, regering kondigt noodtoestand af

Bosbranden GriekenlandDe Griekse regering heeft in het hele land de noodtoestand afgekondigd. Dat maakte premier Kostas Karamanlis zaterdag bekend. Bosbranden hebben al 44 levens geĆ«ist op Peleponnesos. Volgens de premier kunnen de vele branden “geen toeval zijn”. De daders zullen boeten, zei hij. In het hele land bestrijdt de brandweer momenteel 87 bosbranden.

De Griekse minister-president Kostas Karmanlis heeft de enorme bosbranden in zijn land als een “nationale ramp” bestempeld. Dat zei de politicus zaterdagmorgen op de televisie na een bezoek aan de getroffen gebieden.

“De staat zal er alles aan doen om de wonden van deze orkaan van vuur te helen”, verklaarde Karmanlis. Het schiereiland Peleponnesos is het zwaarst getroffen.

In de buurt van de hoofdstad Athene werd zaterdag een klooster ontruimd nadat twee nieuwe bosbranden waren ontstaan. De belangrijkste weg tussen Athene en de internationale luchthaven van de stad is afgesloten.

De Europese Commissie liet zaterdag in een verklaring weten dat Frankrijk, Noorwegen en Duitsland materiaal sturen naar Griekenland om te helpen bij het bestrijden van de branden.

Parijs stuurt twee Canadair-blusvliegtuigen, Duitsland drie helikopters en Noorwegen een vliegtuig. Nederland stuurt vooralsnog geen materiaal, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Datum artikel: 25-08-2007 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Bosbranden Griekenland, regering kondigt noodtoestand af

ATP vakanties