vakantie informatie

Bosbranden Frankrijk

bosbranden frankrijkOok Frankrijk heeft last van een aantal grote bosbranden. Terwijl bijna heel Frankrijk last heeft van extreme regenval, groeit aan de droge Middellandse Zeekust het gevaar voor bosbranden.
Woensdagnacht kregen de brandweerkorpsen aan de Côte d’Azur verschillende grote branden onder controle. In de omgeving van de badplaatsen Mandelelieu-la-Napoule en Theoule-sur-mer is 1.500 hectare struikgewas opgegaan in vlammen.

Verschillende grote autowegen en snelwegen in de gebieden Var en Alpes-Maritimes werden gesloten. In Var werden zes campings ontruimd. 1800 vakantiegangers moesten in veiligheid gebracht worden. Honderden buitenlandse toeristen overnachtten in Roquebrune-sur-Argens in gemeentezalen. De Bosbranden in Spanje, Tarragona waar op een dag meer dan 600 hectare werd verwoest, zijn onder controle. Circa 3.000 geëvacueerde bewoners en vakantiegangers, die in vijf woongebieden en twee campings van Mont-Roig del Camp werden geëvacueerd, mochten naar huis terugkeren. Het ging om de eerste zware zomerbranden in Spanje.

Datum artikel: 6-07-2007 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Bosbranden Frankrijk

ATP vakanties