vakantie informatie

Belgen boeken massaal meer zonreizen

strand Mensen boeken massaal meer reizen naar de zon als gevolg van het aanhoudende slechte weer. Jetair en Neckermann noteren 40 pct meer zomerboekingen, voor de overgrote meerderheid naar de zon.

Als gevolg van het aanhoudende slechte weer noteert Neckermann de laatste dagen 40 pct meer zomerboekingen dan vorig jaar. Vooral vliegvakanties naar Middellandse Zeebestemmingen en autovakanties en citytrips naar de zon scoren goed, aldus de touroperator. “Het gaat zowel om mensen die op heel korte termijn -binnen enkele dagen- vertrekken, als mensen die voor de zomer nog geen besluit hadden genomen, maar nu toch eieren voor hun geld kiezen”, aldus Pierre Fivet, senior manager distributie bij Neckermann.

Volgens Neckermann zorgt de WK-koorts in de buurlanden bovendien voor een daling van de boekingen, waardoor Belgen kunnen genieten van een ruime keuze in juni. “Er is meer capaciteit vrij”, aldus Fivet. Vooral voor Turkije is er nog heel wat plaats vrij. Turkije miste door de problemen rond de vogelgriep dit jaar wat de trein, gecombineerd met de vele vrije kamers zorgt dit voor prijsdalingen voor Turkije van 20 à 25 pct.

Bij Jetair is er de voorbije drie dagen een stijging te noteren met 41,7 pct, aldus een woordvoerder. Voor bepaalde dagen en formules gaat het zelfs om verdubbelingen, aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Voor de overgrote meerderheid gaat het hier eveneens om boekingen richting zon.

De reden van de massale stijging is het slechte weer, bevestigt men bij Jetair. Klassiek is er eerst een golf van vroege boekingen en is er begin juni een aanloop naar de late boekingen. “Onder invloed van het slechte weer is dit blijkbaar vooruitgeschoven”, luidt het.

Datum artikel: 1-06-2006 BuitenlandZie ook:

Eén reactie op Belgen boeken massaal meer zonreizen

  1. Reizentotaal
    6-12-2009 17:49
    1

    Met dit weer is dat ook niet zo gek !!
    Het is nog geen minuut droog geweest vandaag !!

Een reactie toevoegen over Belgen boeken massaal meer zonreizen

ATP vakanties