vakantie informatie

Analyseer vliegtarieven met Farecast

FarecastOnlangs is er een nieuwe reiszoekmachine (vertikale zoekmachine) gelanceerd in de Verenigde Staten. Farecast
kijkt naar de prijzen, beschikbaarheid en planning en berekent daarmee de prijsfluctuaties. Zo kan de zoekmachine aangeven of de prijs van een ticket de komende zeven dagen zal stijgen of dalen.
Naast de toekomst voorspellen laat Farecast ook zien welke bewegingen de laagste prijs in de afgelopen 45-90 dagen heeft gedaan.

Een reiziger met wat meer flexibiliteit in zijn vertrektijd kan de “Flexible Search” gebruiken om de laagste prijs te zoeken voor een periode van 30 dagen. Daarbij kan een bestemming gekozen worden, maar dit kan de reiziger ook overlaten aan Farecast. Vervolgens kan de reiziger met de schuifjes aan de linkerkant zijn reis samenstellen (om zo goedkoop mogelijk uit te komen).
Verder kunnen in de “graph view” meerdere bestemmingen met elkaar vergeleken worden en met “heat grid” kunnen reizigers bekijken welke tickets gisteren het voordeligst waren.

Farecast linkt in de zoekresultaten direct naar de landingspagina bij de vliegmaatschappij. De website is duidelijk een nieuwe generatie website (Web 2.0) waarbij gebruik wordt gemaakt van de AJAX technologie en Flash.

Farecast is gisteren gestart in een beta test fase, dat betekent dat op dit moment alleen de bestemmingen Boston en Seattle zijn aangezet. Zodra alle bugs (fouten) eruit zijn gehaald zal de zoekmachine volledig functioneel gaan draaien. Of en wanneer Farecast ook voor Nederland beschikbaar zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

Datum artikel: 28-06-2006 BuitenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Analyseer vliegtarieven met Farecast

ATP vakanties