vakantie informatie

YO’R Reiswinkel op randje faillissement

yor YO’R Reiswinkel verkeert in grote financiële problemen. De onderneming heeft uitstel van betaling aangevraagd. „We kunnen onze rekeningen en de salarissen van het personeel niet meer betalen”, aldus een woordvoerster van het bedrijf donderdag. „Daarnaast zijn ongeveer driehonderd klanten de dupe.”

YO’R Reiswinkel heeft verspreid over het hele land 24 winkels en ongeveer 150 werknemers. Het bedrijf (omzet 30 miljoen euro) raakte naar eigen zeggen in de problemen toen het de reiswinkels in een nieuwe BV wilde onderbrengen. De brancheorganisatie ANVR en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zouden dwars hebben gelegen, waarna het bedrijf op negatieve wijze in de publiciteit kwam.

„Sindsdien komt er helemaal geen geld meer binnen en zijn de problemen erg groot geworden”, aldus de zegsvrouw. „In de eerste weken van januari zijn we ongeveer 1,5 miljoen euro aan omzet misgelopen”. Touroperators doen inmiddels geen zaken meer met YO’R Reiswinkel.

Het bedrijf schat dat ongeveer driehonderd klanten schade oplopen door de situatie bij YO’R Reiswinkel. „Het gaat dan vooral om mensen die losse vliegtickets hebben gekocht”, aldus de woordvoerster. „Zij zijn hun geld, gemiddeld zo’n 350 euro, kwijt. Pakketreizen worden afgehandeld via andere bedrijven en die gaan dus gewoon door.”

Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen wil niets weten van enige verantwoordelijkheid voor de financiële problemen bij YO’R Reiswinkel. „Als bedrijf kun je alleen lid worden van de ANVR, wanneer je bent aangesloten bij de SGR”, zegt directeur R. Engeman. „Dat is een harde eis. Het is natuurlijk wel uitermate vervelend dat het zo loopt voor dit bedrijf.”

YO’R Reiswinkel zint nu op een doorstart. De directie praat vrijdag met de SGR over de ontstane situatie. Deze stichting was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

De vestigingen van YO’R Reiswinkel zullen de komende dagen beperkt open zijn voor klanten. „We proberen de winkels in de middag enkele uren te bemensen, zodat klanten kunnen worden geinformeerd”, aldus de zegsvrouw van de onderneming.

Gehele bericht: De reiskrant van de telegraaf

Datum artikel: 20-01-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over YO’R Reiswinkel op randje faillissement

ATP vakanties