vakantie informatie

Vakantieparken populair

Melchers HuisjeDoor het aanhoudende warme zomerweer gaat de Nederlander massaal in eigen land op vakantie.
Inmiddels zijn de grote vakantieparken van Landal GreenParks en Center Parcs bijna vol en kamperen bij de boer wordt ook moeilijk.

,,Het is ontzettend druk in ons callcenter. We hebben inmiddels zo’n veertig telefonistes ingeschakeld om de lastminute-boekers toch aan een vakantiehuisje te helpen,” vertelt Bas Hoogland, commercieel directeur Landal GreenParks, enthousiast.

Het bedrijf verwacht dat de 43 parken met ruim 10.000 huisjes in snel tempo vol lopen als ook nog eens de regio Noord aanstaande vrijdag met vakantie gaat. Hoogland: ,,Deze mensen gaan gelijk weg, omdat ze al wat verder in de zomer zitten. Omdat er minder keus is, adviseren wij die mensen eigenlijk dit weekend te boeken.”

Bij concurrent Center Parcs – zestien parken met 10.403 bungalows – is de situatie niet veel anders. Ook hier valt te horen dat er snel gereserveerd moet worden om nog een huisje in Nederland te vinden.

,,Anders ben je als consument aangewezen op parken in Duitsland, daar is nog beperkt plaats,” weet Monique Dekking van Center Parcs. ,,Voor de maand augustus is de situatie iets beter. Er is nog een beperkt aantal huisjes in Nederland beschikbaar.”

De Recron, vereniging van recreatieondernemers, onderschrijft dat Nederland onder invloed van het goede weer ‘vol aan het raken is’. ,,Het is de beste zomer sinds jaren,” constateert Martin Maassen, directielid van Recron.

,,Er zijn op campings nog wel gaatjes, omdat er minder Duitsers in Nederland komen kamperen. Maar het zal zoeken worden. De consument kan via sites Footzy.nl en Ardoer.com nog proberen te reserveren, maar wees snel.”

Het goede seizoen betekent voor de beide vakantieparkgiganten dat het ‘natte’ jaar 2005 weer is goedgemaakt. ,,We deden het daardoor iets minder,” aldus Dekking die net als Hoogland geen bedragen mag noemen. ,,We zijn beursgenoteerd.”

Datum artikel: 25-07-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Vakantieparken populair

ATP vakanties