vakantie informatie

Turkije ineens weer populair bij Nederlandse reisconsument

orange county hotelDe regen en kou van de laatste weken zorgen voor een run op last-minute vakanties. Veel Nederlanders zijn het slechte weer zo zat dat zelfs het WK voetbal hen niet meer thuis kan houden. “Het is werkelijk opvallend hoe druk het deze week ineens is. Maar liefst de helft van de geboekte reizen, zijn last-minutes”, zegt directeur D. van den Hoogen van D-Reizen.

“Mensen hebben kennelijk schoon genoeg van de regen en besluiten dat ze het voetbaltoernooi ook best in Turkije, Spanje of Griekenland kunnen volgen.” Vooral Turkije, dat als gevolg van de vogelgriep maandenlang uit de gratie was bij de Nederlandse vakantieganger, is volgens Van den Hoogen ineens weer razend populair. “Mensen zien geen reden meer om niet naar Turkije te reizen. Het is er schitterend weer en de vakanties zijn nu spotgoedkoop. Voor 99 euro kun je er al een week in een appartement zitten.”

Ook TUI Nederland van onder meer de merken Arke en Holland International merkt absoluut niets van de voorspelde junidip vanwege het WK. “Juni is voor ons doorgaans niet de beste maand van het jaar. Maar juist nu hebben we deze maand twintig procent meer boekingen dan in juni vorig jaar”, aldus woordvoerster S. van den Berk van TUI. Vooral Spanje en Griekenland zijn in trek. Turkije staat op de derde plaats, gevolgd door Frankrijk en ItaliĆ«.

Uit: De Telegraaf

Datum artikel: 2-06-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Turkije ineens weer populair bij Nederlandse reisconsument

ATP vakanties