vakantie informatie

TUI stapt uit zakenreizen; TQ3 wordt verkocht

TuiLogoHet TUI-concern trekt zich terug uit de zakenreizen. Dochter TQ3 wordt met alle vestigingen, in Nederland en andere landen, verkocht aan de Nederlandse BCD Holding van Fentener van Vlissingen. Die bezit ook de World Travelservice organisatie BTI.

De overdracht wordt in maart verwacht. TQ3 Nederland gaat dan ook over in handen van de BCD Holding, die sinds 1975 bestaat en waartoe o.a. ook Air Trade, de Vliegwinkel en de reisbureauketen VakantieExpress behoren.
De Nederlandse vestiging van TQ3 is al in juli 2004 van TUI Nederland overgegaan in de overkoepelende TUI AG. Die heeft 100% van de aandelen in TQ Travel Solutions Management Holding. Deze zakenreisdochter is actief in Europa, Aziƫ, Afrika en Australiƫ en heeft 50% van de aandelen in het reisconcern TQ3. De andere helft heeft Navigant in de USA, waarin TUI voor 11% deelneemt. Ook BDI heeft daarin een belang van 11,6%. Maar het grootste reisconcern ter wereld is bezig te herstructureren en wil zich op de kernactiviteiten gaan richten. Daartoe behoren zakenreizen niet meer.

Datum artikel: 6-01-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over TUI stapt uit zakenreizen; TQ3 wordt verkocht

ATP vakanties