vakantie informatie

Spreiden is vermijden

anvr 01 De schoolvakanties moeten beter gespreid worden. Ook moeten er meer mogelijkheden komen voor regionale luchthavens. Dat meldt het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) woensdag. Daarnaast is de reisbrancheorganisatie tegen het opleggen van nodeloze belastingen aan reizigers.

In een brief vraagt de ANVR de aandacht van de voorzitters van de vijf grootste politieke partijen voor een aantal issues. Het ANVR signaleert nog steeds grote pieken in het vakantieverkeer. Een soepeler beleid van onderwijsinspectie en leerplichtambtenaren zou dit probleem kunnen beperken.

Verder pleit de reisbrancheorganisatie voor intensiever gebruik van regionale luchthavens. Dat zou handiger, minder tijdrovend en beter voor het milieu zijn. Een derde maatregel die het ANVR voorstelt, is opheffing van nodeloze belastingen aan reizigers. De organisatie vindt dat algemene veiligheidskosten op luchthavens niet op de reiziger mogen worden afgeschoven.

Het ANVR heeft CDA, PvdA, VVD, GroenLinks en D66 een brief gestuurd. Volgens een woordvoerder wil het ANVR met het schrijven ‘de discussie verdiepen’ en de partijen een aantal overwegingen meegegeven.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 13-09-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Spreiden is vermijden

ATP vakanties