vakantie informatie

Ryanair en Zonplan in de fout volgens Omroep Gelderland

waarschuwing De reisaanbieders Ryanair en Zonplan misleiden hun klanten. Ryanair adverteert met een goedkope vlucht die in werkelijkheid door bijkomende kosten veel duurder uitvalt en Zonplan biedt een reis naar Turkije aan, die zonder extra toeslag niet te boeken is.

Dat heeft de Reclame Code Commissie volgens TV Gelderland bepaald naar aanleiding van een klacht, die de regionale omroep in april tegen vijf reisaanbieders indiende.

De klachten tegen Centerparcs, Landal Greenparcs en Ferio Vakanties zijn ongegrond verklaard, maar de omroep kondigde woensdag aan daartegen in beroep te komen.

Sinds april geldt de zogenoemde Code Reisaanbiedingen. Die houdt onder andere in dat in een all-inprijs ook werkelijk alle kosten verrekend moeten zijn. Tijdens of na het boeken mogen niet allerlei extra kosten zoals toeristenbelasting en weekendtoeslagen opduiken.

Het consumentenprogramma van TV Gelderland ontdekte bij een steekproef overtredingen van de nieuwe code bij vijf reisaanbieders, aldus de omroep.

De Reclame Code Commissie geeft hen in twee van de vijf gevallen gelijk. TV Gelderland meent echter dat ook het apart rekenen van een toeslag voor bedlinnen, het apart berekenen van een gemeentelijke heffing en het bepalen van een minimumaantal reizigers voor een aanbieding in strijd zijn met de Code Reisaanbiedingen.

Bron: Nu.nl

Persbericht Omroep Gelderland

Datum artikel: 16-05-2007 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Ryanair en Zonplan in de fout volgens Omroep Gelderland

ATP vakanties