vakantie informatie

Meer ouderen op vakantie

ouderenDe 50-plussers gaan de komende jaren de vakanties en vrije tijd domineren. De veranderingen voltrekken zich in hoog tempo. Reisbedrijven die niet het loodje willen leggen, doen er goed aan daarop meer in te spelen.

Het is een van de uitkomsten van een groot landelijk onderzoek dat TNS NIPO heeft gehouden voor het 40-jarige jubilieum van het ANVR. Ouderen stellen andere eisen aan vakantie en vrije tijd dan jongeren. Gaat het bij jongeren vooral om de status, bij ouderen staat de beleving centraal.
Volgens TNS NIPO komen er in ons land de komende tien jaar 1 miljoen 50-plussers bij. Een groep met veel vrije tijd, die een groot deel van het totaal van de vakanties uitmaakt. De veranderingen voltrekken zich in hoog tempo, maar daar wordt door de reisbedrijven maar matig ingespeeld.
Nu al neemt 80% van de 50-plussers drie vakanties per jaar. Zij houden een ongewijzigd vakantiepatroon tot ongeveer hun zeventigste, wat neerkomt op een periode van maar liefst 20 jaar.
Hoewel kwaliteit en zekerheid hoog in het vaandel staan bij deze groep is luxe minder belangrijk. Zij gaan liever iets doen met de klein-kinderen en ontzeggen zich luxe.

Ook voorspellen de onderzoekers dat de toekomstige generatie van 25-29 jaar uiteen zal vallen in twee groepen: de ambitieuzen en de gezelligheidszoekers. Voor de ambitieuzen is het van belang de schaarse vrije tijd zinvol en vooral onderscheidend te beleven: een goed geregelde unieke ervaring.

Uit: De Telegraaf

Datum artikel: 19-02-2006 BinnenlandZie ook:

Eén reactie op Meer ouderen op vakantie

 1. Carola
  14-02-2008 11:56
  1

  Wij beiden vakantie’s aan naar de Griekse eilanden onder andere Chios en Evia.
  deze reizen zijn voornamelijk voor de 50+

  Zie: Prinosreizen

Een reactie toevoegen over Meer ouderen op vakantie

ATP vakanties