vakantie informatie

Kuoni komt met cruiseprogramma

KuoniKuoni Nederland komt in januari met een speciaal programma voor zeecruises. Terwijl het Zwitserse moederconcern net de Amerikaanse cruisedochter Intrav verkocht heeft.

Het Zwitserse concern, zesde in grootte op de Europese markt, werd in Nederland actief door de overname van Special Traffic, dat begin december haar eigen naam verloor. Afgelopen zomer werd ook cruisespecialist Royal Hansa overgenomen en bij de Nederlandse dochter gevoegd. Het eigen cruiseprogramma biedt vele soorten schepen van diverse rederijen, van middenklasse tot luxe alsmede klassieke schepen. Van bekende maatschappijen als Pinses Cruises en Norwegian Cruise Line. Met bestemmingen in het Middellandse zeegebied tot de Caribean en het Verre Oosten.
Het Amerikaanse Intrav dat het moederconcern juist heeft verkocht was vooral actief in het luxe segment. Kuoni kocht die in de negentiger jaren, maar beleefde daaraan weinig vreugde door de terreuraanslag in New York, waardoor de bezetting aanzienlijk verminderde. Nieuwe eigenaar is de Britse First Choice Holidays.

Datum artikel: 18-12-2005 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Kuoni komt met cruiseprogramma

ATP vakanties