vakantie informatie

Hoe heet is de soep?

Ben ik gelukkig? De Consumentenbond gaat met vertegenwoordigers van de reisbranche praten over de Code Reisaanbiedingen. De branche heeft aangegeven dat de code op sommige onderdelen niet is na te leven, zo maakte de Consumentenbond woensdag bekend.

Het gaat daarbij vooral om de vraag in hoeverre reisaanbiedingen in een redelijke beschikbaarheid te boeken moeten zijn. Consumenten kunnen dat niet achterhalen en voelen zich vaak misleid.

Inmiddels zijn D-Reizen en Arkefly uit dat overzicht gehaald, omdat zij in de fout zouden zijn gegaan op het punt waarover gesproken gaat worden.

Bron: Nu.nl

Welke rol speelt de “vertegenwoordigers van de reisbranche” in deze. Is het haar grote deelnemers aan het beschermen? Zijn de de grote deelnemers zich zelf aan het beschermen via het branche orgaan? Geeft de branche toe regels te hebben geschapen die niet nageleefd kunnen of willen worden?

Wordt de soep dan toch niet zo heet gegeten?

Update:

Thomas Cook (Neckermann) attendeerde TravelInside.nl dat zij ook niet meer op de lijst zouden staan.

De consumentenbond heeft de lijst inmiddels offline gehaald, klik hier voor een screenshot.

Men is druk bezig de lijst te actualiseren:

Onterechte berichtgeving
Ten onrechte zijn reisorganisaties Arke en Kras in verband gebracht met overtredingen van de Code Reisaanbiedingen. In het meldpunt Reislokkertjes zijn wel meldingen over deze reisorganisaties binnengekomen. De bond heeft echter niet geconstateerd dat het hier overtredingen van de code betrof.

Reisorganisatie Neckermann is niet in het overzicht opgenomen, omdat inmiddels duidelijk is dat het om een incidentele fout ging die zij direct hersteld hebben. Hun handelswijze is daarmee niet in strijd met de Code Reisaanbiedingen.

De rol van de consumentenbond is ook niet helemaal onomstreden. Men verwijt partijen onjuiste informatie te verstrekken maar zelf doet de bond dit kennelijk ook. Of buigt men voor de pressie uit de branche.

Datum artikel: 24-05-2007 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Hoe heet is de soep?

ATP vakanties