vakantie informatie

Goedkoop op vakantie tijdens het WK

wkWie niet van voetbal houdt, kan het beste in juni tijdens het WK op vakantie gaan. Verschillende reisorganisaties zoals Sunweb en Holland International, bieden in die periode twee reizen voor de prijs van een aan om de verkoop te stimuleren.

Omdat bijna niemand tijdens het WK voetbal, dat volgende maand in Duitsland wordt gehouden, op vakantie wil, kan een voetbalhater ook met D-reizen voor dumpprijzen naar tropische bestemmingen als Costa Rica of de Dominicaanse Republiek.
Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Trendbox blijkt dat bijna een op de vijf Nederlanders de vakantie door het WK voetbal laat beinvloeden. Het betreft voornamelijk mannen en jongeren tot 35 jaar.

Twee procent van de ondervraagden gaf aan komende zomer helemaal niet op vakantie te gaan vanwege het WK. Een deel van de vakantiegangers gaat juist op vakantie náár het WK in Duitsland.
Bij de ANVR tonen boekingscijfers aan dat vakantiegangers ook dit jaar wachten met hun boeking tot de uitschakeling van Nederland.
„Niet slim”, zegt de woordvoerder van de ANVR. „We zien na uitschakeling van Nederland op een EK of WK al jaren een stormloop op vakantiereizen. Je mist de huidige aanbiedingen en bent dus altijd duurder uit dan wanneer je nu je reis voor na 9 juli (de WK-finale in Berlijn) al boekt.”

Reisbureaus mikken met hun vakantieaanbiedingen nu vooral op vrouwen die liever niet voor de buis zitten wanneer het Nederlands elftal voetbalt. Bij diverse reisbureaus kunnen vrouwen speciale vriendinnenarrangementen boeken met modeshows, schoonheidsbehandelingen en massages. Voor de thuisblijvende heren wordt een pizza-kortingscoupon bijgesloten bij het boekingsformulier.
De WK finaledag is veruit de minst populaire reisdag bij reisbureaus. Hariëtta Hofman van Kras-reizen in Den Bosch vertelt dat niemand met die dag als vertrekdatum bij haar een vakantie heeft geboekt, in tegenstelling tot de andere zondagen in juli. Vanaf 10 juli stijgt het aantal boekingen bij haar reisbureau weer flink.

Datum artikel: 19-05-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Goedkoop op vakantie tijdens het WK

ATP vakanties