vakantie informatie

Consumentenbond wint zaak tegen Reisrevue

justitiaEr was niets mis met het onderzoek van de Consumentenbond van eind 2004, waaruit bleek dat 73 procent van de Nederlandse reisbureaus slechte adviezen geeft. Het gerechtshof in Den Haag heeft dat vastgesteld in een beroepsprocedure.

De Consumentenbond bracht het arrest vrijdag naar buiten. De rechtbank in Den Haag had de bond eerder nog veroordeeld tot een rectificatie in de Reisrevue.
Dat vakblad had samen met twee reisondernemingen een zaak aangespannen tegen de Consumentenbond, omdat het onderzoek (pdf) niet representatief zou zijn.

De rechtbank was het met de klagers eens, waarna ruim een jaar verstreek voordat het hof een tegenovergesteld vonnis velde. Het hof vindt dat er geen reden is om vraagtekens te zetten bij de onderzoeksmethode van de Consumentenbond.
Het onderzoek werd gedurende de maanden mei, juni en juli 2004 uitgevoerd bij 220 kantoren van de ketens ANWB, Brooks, D-Reizen, Globe, My Travel, Star Travel, Thomas Cook/Broere, Toerkoop, VakantieXperts Rottink, V&D en World of TUI. De onderzoekers deden zich voor als klanten die informatie wilden over een safarivakantie.

Volgens de bond scoorden 160 van de 220 reisbureaus een onvoldoende met hun advies. Geen enkele keten wist volgens de bond een constante kwaliteit te leveren. ‘Elke keten heeft goede en slechte bureaus’, oordeelde de consumentenorganisatie.
Uit: Zibb.nl

Datum artikel: 23-01-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over Consumentenbond wint zaak tegen Reisrevue

ATP vakanties