vakantie informatie

British Airways opent aanval op speelveld KLM

British Airways logo
British Airways (BA) begint in Nederland, het speelveld van een van zijn belangrijkste concurrenten Air France-KLM, een offensief om de zakenreiziger. De komende maanden wil de Britse luchtvaartmaatschappij in Nederland marktaandeel te winnen ten koste van Air France-KLM.

Nederland heeft het afgelopen jaar een grote bijdrage aan de winst. BA verwacht vooral op de lucratieve markt voor zakenreizen goede zaken te kunnen doen. Nu de economie zich herstelt van de neergang van de afgelopen jaren zijn luxe, dure stoelen in de vliegtuigen van Europese luchtvaartmaatschappijen beter bezet. De winsten van de vervoerders komen voornamelijk uit de business class.
Daar komt bij dat BA niet heeft bezuinigd op de business class op Europese vluchten, zoals KLM wel heeft gedaan. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft binnen Europa deze klasse niet meer. Ook werd het aanbod van eten en drinken aan boord schraler. KLM is daar inmiddels van teruggekomen door weer bier en wijn te schenken en betere broodjes te serveren. Ook intercontinentaal verbetert KLM de business class. De oudere toestellen worden omgebouwd zodat deze tegemoet komen aan de wensen van de reizigers.

De ticketprijzen moeten bovendien zakenreizigers overhalen voor BA te kiezen. De Britten hebben in april de prijzen op meer dan 65 bestemmingen verlaagd, in navolging van KLM. De Nederlandse maatschappij voerde op de Europese routes begin 2005 de grootste prijsverlaging uit haar geschiedenis door. BA is naar eigen met zeggen met de lagere tarieven de directe concurrentie aangegaan met de prijsvechters en Air France-KLM.
BA stuurt Luxemburg, Belgiƫ en Nederland sinds 1 mei aan vanuit een kantoor in Hoofddorp. De nabijheid van Schiphol, de op drie na grootste luchthaven van Europa, en van een de hoofdkantoren van een aantal zakenreisorganisaties heeft een rol gespeeld bij het besluit de Benelux-organisatie te vestigen in Hoofddorp.

Bron: zibb.nl

Datum artikel: 26-05-2006 BinnenlandZie ook:

Een reactie toevoegen over British Airways opent aanval op speelveld KLM

ATP vakanties