vakantie informatie

All-in prijs offensief

PrijsVoor het eerst beginnen reisorganisaties met het aanbieden van all-in prijzen in plaats van reizen met onaangename verrassingen van hoge toeslagen. Thomas Cook introduceert als eerste prijzen voor reizen, inclusief alle toeslagen. Bijvoorbeeld luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en de bijdrage aan het calamiteitenfonds zijn daarbij inbegrepen.
Tui wil ook gaan beginnen met de all-in tarieven. “Wij wachten op een afspraak tussen de reiswereld en de luchtvaartsector, omdat we de achterblijvers niet het voordeel van de kale prijzen willen geven.”, aldus Tui president Steven van der Heijden.

De directievoorzitter van Thomas Cook Nederland, Gerard Helming zegt dat de verlakkerij met lokprijzen zorgt voor een groeiende stroom klachten. Staatssecretaris Van Gennip (Economische zaken) heeft van de reis- en luchtvaartsector inclusiefprijzen geeist, omdat zij die anders verplicht zal opleggen. Volgens Helming kan dat alleen voorkomen worden door branchebrede overeenstemming of wettelijke bepalingen.

Uit: De Telegraaf

Datum artikel: 27-05-2006 BinnenlandZie ook:

3 Reacties op All-in prijs offensief

 1. Wendy
  27-05-2006 15:50
  1

  http://www.creativefacts.nl/comments.php?id=1544_0_1_0_C

 2. Evert Jan
  27-05-2006 23:44
  2

  Thomas Cook is niet de eerste.
  Supersaver.nl is de eerste met inclusiefprijzen in Nederland.
  Zie ook http://www.happybookers.nl

 3. Michel
  29-05-2006 11:25
  3

  Totaal oninteressant dat een kleine nieuwkomer als supersaver.nl roept dat ze all-in prijzen gaan aanbieden. Pas als de drie groten in NL: Tui, Thomas Cook en OAD over gaan op inclusiefprijzen zal er echt iets veranderen in de markt.
  Wat Helming zegt klopt als een bus; a³f het ANVR moet hele duidelijke afspraken afdwingen of er moeten wettelijke bepalingen komen. Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk omdat de overheid zich juist zo min mogelijk met bedrijven wil bemoeien en de markt werking zijn gang wil laten gaan. En de ANVR is vooral druk met interne ruzies, kortom er veranderd (weer) niets.

Een reactie toevoegen over All-in prijs offensief

ATP vakanties