vakantie informatie

Weer een Turkije-specialist failliet

Pasa Tours Eerder deze maand ging touroperator HTC reizen over de kop, nu is het helaas weer raak. Pasa Tours uit Maastricht staat in het zwarte boekje van het SGR.

Van de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden:

Op 23 oktober 2006 heeft Turkije-touroperator Pasa Tours BV te Maastricht-Airport financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Alle consumenten die rechtstreeks bij Pasa Tours BV een reis onder de SGR-garantieregeling geboekt hebben ontvangen een dezer dagen een brief met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen. Consumenten die via een reisbureau hebben geboekt kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim. Wij verzoeken alle consumenten die nog niet op reis waren geen betalingen meer aan Pasa Tours BV te doen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 23 oktober 2006 worden niet meer door SGR gegarandeerd.

Er zijn circa vijfhonderd klanten gedupeerd, de helft hiervan verblijft op dit moment in Turkije. De overige klanten zouden nog op vakantie gaan.

“SGR zorgt ervoor dat al aangevangen reizen kunnen worden voortgezet en dat die klanten op de geboekte datum naar Nederland kunnen terugreizen. Alle consumenten die bij Pasa Tours een nog niet aangevangen reis geboekt hebben, krijgen binnenkort bericht over de wijze waarop zij de vooruitbetaalde reissom terug krijgen’, aldus het Garantiefonds.”

Bron: Reisrevue.nl

Datum artikel: 24-10-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Weer een Turkije-specialist failliet

ATP vakanties