vakantie informatie

Website zo belangrijk als vliegtuigmaaltijd

Delta AirlinesMolblog schrijft ovcr een artikel in de Washington Post over de rol van het web in de marketing van luchtvaartmaatschappijen. Kennelijk gaat het bezuinigen bij de vliegmaatschappijen verder dan de maaltijden aan boord; nu zijn de websites aan de beurt.

Het artikel komt ter gelegenheid van een nieuwe website van Delta Air Lines, en aanstaande vernieuwingen van sites van concurrenten. We zien op Delta.com tegen de achtergrond van een vakantiefoto een afgeslankte site. Op de homepage staan enkel nog twee diensten: inloggen voor klanten plus het reserveren van vluchten. Daarnaast staan nog aanbiedingen prominent in het midden en boven nog twee menuutjes inclusief zoekvenster; met overigens nog een keer ‘planning and reservations’ terwijl we dachten dat daar de dienst links op de pagina al voor was.

Maar goed, volgens de woordvoerder van Delta tegen Washington Post is de nieuwe site voortgekomen uit de wens van klanten om in alle marketingkanalen ‘dezelfde flexibiliteit en mogelijkheden’ te treffen.

En de doelstellingen zijn hard: in 2004 nog 18 procent van de tickets via het web verkocht, momenteel is het 24 procent en eind 20-05 moet het percentage naar 28 procent zijn toegenomen. Dat bespaart ook kosten. Maar is het ook genoeg. Een adviseur van Forrester in de VS, met de Nederlandse achternaam Harteveldt, rekent voor dat als 50.000 reizigers voortaan via het web bestellen in plaats van via een agent dat Delta 350.000 dollar zal opleveren.

Dat is, rekenen we even voor, een besparing van maar 7 dollar per ticket. Dat terwijl Delta alleen al in het tweede kwartaal van 2005 een slordige 380 miljoen dollar verlies boekte, dus 100 keer zo veel als de mogelijke winst uit meer webverkopen.

Maar Delta had reden genoeg om de website een nieuw gezicht te geven. Het laatste herontwerp dateerde al weer van vijf jaar terug.

Datum artikel: 3-08-2005 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Website zo belangrijk als vliegtuigmaaltijd

ATP vakanties