vakantie informatie

Veel minder vraag naar brochures

Zomergids WellnessHet is waarschijnlijk een open deur, maar de verschuiving van reisbedrijven naar het internet en daarmee ook de reisinformatie heeft ervoor gezorgd dat steeds minder mensen naar reisbureau’s gaan om een stapel reisgidsen mee te nemen.

Reisorganisaties met klassieke reiswinkels zien afnames tot 90% (!) in aanvragen voor reisgidsen. Steeds meer reisorganisaties besluiten helemaal geen reisgidsen meer aan te bieden en de klanten naar het internet te verwijzen. Deze verandering zal op termijn een enorme kostenbesparing op gaan leveren voor de reisorganisaties (wanneer de intitiële kosten voor het ontwikkelen van de website zijn afgeschreven), bijkomend voordeel zijn de besparingen voor het milieu.
Op de website Onlinetravelbrochures is een tussenweg gevonden voor (Amerikaanse) reisorganisaties zonder website. Het bedrijf scant de reisgidsen gratis in. Wellicht een idee voor de Nederlandse markt (of bestaat het al?), wie pakt het op?

Datum artikel: 30-03-2006 BedrijvenZie ook:

3 Reacties op Veel minder vraag naar brochures

 1. Rob Goethals
  31-03-2006 09:07
  1

  Hoi,

  Kijk eens op de website http://www.goanywhere.info. Hier vind je legio toeristische brochures, voornamelijk in het Engels. Maar er zijn ook enkele in het Nederlands.

  Groetjes, Rob.

 2. Hein
  31-03-2006 11:18
  2

  Bedankt voor de tip!

 3. Reisadviesbureau Kumuka
  5-04-2006 11:22
  3

  Kijk eens op http://www.kumuka-reizen.nl
  Azie, Afrika, Europa en Zuid Amerika brochures gratis downloaden of per cd-rom gratis thuis gestuurd. Gemakkelijk brochures bekijken – 24 uur online boeken!

Een reactie toevoegen over Veel minder vraag naar brochures

ATP vakanties