vakantie informatie

Sunweb versterkt zich op markt jongerenreizen

Sunweb Sunweb neemt per 1 november 2006 de merken Do It, X-Travel en Traxs over van Transalpino. Met deze drie jongerenmerken versterkt Sunweb haar marktleiderspositie op de jongerenmarkt, waar het met GoGo Tours en Husk Studentenreizen al sterk vertegenwoordigd was. Do It en Traxs zijn retailmerken (verkoop via reisbureau), X-Travel is een direct seller.
Met deze nieuwe overname versterkt Sunweb niet alleen haar marktleiderschap in het jongerensegment, het stelt de Rotterdamse reisorganisatie tevens in staat om via retaildistributie en meerdere merkpositioneringen verder te groeien.

n 2007 verwacht Sunweb meer dan 100.000 jongeren op vakantie te sturen met haar vijf jongerenmerken. Joost Romeijn, directeur van Sunweb: “Na de overname van touroperator HUSK eerder dit kwartaal, zetten we met deze overname opnieuw een belangrijke groeistap. Do It, X-Travel en Traxs zijn samen goed voor zo’n 22.000 reizigers en richten zich ook op actieve jongerenvakanties. We kunnen steeds meer jongeren een completer pakket van reizen aanbieden.”

Hoe de merken Do It, X-Travel en Traxs gepositioneerd gaan worden wordt momenteel onderzocht en wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Als gevolg van de overname, zullen er geen ontslagen vallen. Enkele medewerkers van Transalpino worden overgenomen door de Sunweb-organisatie in Rotterdam. Het overige personeel wordt ingezet voor de overblijvende Transalpino labels. Over de hoogte van het overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan.

De huidige directie en aandeelhouders van Transalpino, Rob Nuyen en Carlo de Wolf, gaan zich concentreren op de uitbouw van de overige merken binnen de Transalpino Groep. Rob Nuyen: “We trekken ons terug uit een steeds sterker concurrerende markt. Sunweb is een grote en sterke speler in die concurrerende markt en deze drie merken zijn bij hen dan ook in goede handen. Wij gaan ons meer toeleggen op niche-markten waarvan we binnen Transalpino reeds een aantal labels hebben.”

Datum artikel: 23-08-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Sunweb versterkt zich op markt jongerenreizen

ATP vakanties