vakantie informatie

Reorganisatie Thomas Cook

thomas cook 2504 Thomas Cook Nederland, de op twee na grootste reisonderneming van het land, gaat de komende twee jaar reorganiseren. Om efficiƫncyredenen verdwijnt een nog onbekend aantal arbeidsplaatsen. Dat maakte het toerismeconcern dinsdag bekend.

In totaal werken er duizend mensen bij de reisbureaus, in het callcenter en op het hoofdkantoor in Hoofddorp. “We kunnen nog niets zeggen over het aantal banen dat verdwijnt”, zei een woordvoerster van Thomas Cook. “De ondernemingsraad is om advies gevraagd en in december verwachten we meer duidelijkheid te kunnen geven”.

Vorige week dinsdag meldde de CNV Dienstenbond dat Thomas Cook de komende twee jaar afscheid wil nemen van een op de vijf werknemers. De Telegraaf bracht dinsdag een soortgelijk bericht op de voorpagina.

Thomas Cook, bekend van merken als Neckermann en Vrij Uit, is woedend over de berichtgeving. Dinsdag bracht de onderneming een persbericht naar buiten met uitleg over de aanstaande reorganisatie. Thomas Cook benadrukt de “goede winstgevendheid” maar stelt tegelijkertijd dat het efficiĆ«nter moet gaan werken om de concurrentie aan te kunnen met andere ondernemingen in de reisbranche.

De directie van Thomas Cook praat met de vakbonden over een sociaal plan. De meeste banen komen te vervallen door vacatures van mensen die uit zichzelf vertrekken of met pensioen gaan niet op te vullen.

Jaarlijks verzorgen de merken van Thomas Cook Nederland de vakantie van 1,3 miljoen Nederlanders.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 7-11-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Reorganisatie Thomas Cook

ATP vakanties