vakantie informatie

Reisbureaus bemiddelen met satellietbeelden

Dubai Hotel SatelliteReisbureaus kunnen in de nabije toekomst bestemmingen en accommodaties op satellietbeelden aan hun klanten laten zien. Dit dankzij een samenwerking tussen uitgeverij Toeristiek en ICT-bedrijf GlobeAssistant.

De nieuwbakken partners bundelen hun kennis en kunnen in Toeristiek 7, een informatiesysteem dat reisadviseurs ondersteunt bij hun advieswerkzaamheden. De uitgeverij demonstreert het systeem op de Vakantiebeurs in Utrecht.

‘Aan de balie toon je de klant een satellietfoto van de accommodatie’, zegt Lennard Hoogenraad, directeur van Toeristiek.
‘Daarop ziet hij de omgeving en de ligging van het onderkomen ten opzichte van het centrum, strand, zwembad, enzovoorts. Je kunt de klant ook een kleurenprint meegeven van een satellietfoto.’

Op korte termijn komen Toeristiek en het succesvolle GlobeAssistant met een applicatie waarmee reisondernemingen hun eigen website kunnen verrijken met Google Earth-functionaliteiten.
Daarmee kan de bezoeker van de website op basis van de satellietbeelden navigeren in het aanbod van de reisonderneming. Tevens kan aan de bezoeker een satellietfoto worden getoond van de accommodatie, die hij op de website van de reisonderneming heeft geselecteerd.

Een goed voorbeeld van het gebruik van Google Earth voor toeristische doeleinden kunt u op de Amerikaanse website van Travel & Leisure vinden.

Uit: Zibb.nl

Datum artikel: 13-01-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Reisbureaus bemiddelen met satellietbeelden

ATP vakanties