vakantie informatie

Neckermann doet het met eBay

neckermann Touroperator Neckermann is gestart met het aanbieden van dichtbijvakanties op veilingsite eBay. Wekelijks worden vijf reizen voor twee personen aangeboden aan een inzetprijs van 1 euro. Neckermann is de eerste touroperator die in België zo’n aanbod lanceert en wil daarmee inspelen op het groeiende succes van de onlineverkoop van reizen.

Geinteresseerden kunnen gedurende een periode van zeven dagen bieden op weekendjes in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Zodra de betaling van de winnende bieder geregistreerd is, neemt Neckermann contact op met de klant voor de praktische afhandeling van de zaak. Een reisverzekering is niet inbegrepen en de consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.

“Het is voor ons de eerste keer dat we zoiets doen, het is dus aftasten. Binnen drie maanden wordt het systeem geëvalueerd, zowel door eBay als door Neckermann”, zegt Pierre Fivet, Senior Manager Distributie bij Neckermann. De touroperator wil met de veilingreizen niet alleen meer potentiële klanten aantrekken, maar ook een alternatief bieden voor de mensen die hun vakantie nog zelf organiseren.

Op de dichtbijvakanties kan een bod worden gedaan van woensdag tot woensdag en twee tot drie dagen later wordt de vakantieganger al ter plaatse verwacht. “Korte verblijven zijn erg in trek en worden vaak op het laatste moment geboekt. De korte tijdsspanne tussen het vastleggen van de reis en de dag van aankomst op de bestemming, zou geen probleem mogen geven. Mochten we vaststellen dat die periode toch te kort is, is het niet uitgesloten dat we ze verlengen”, verduidelijkt Fivet. “Als de evaluatie positief is, kunnen we bovendien ook uitbreiden naar andere soorten vakanties, zoals vliegvakanties.”

Fivet denkt niet dat de consumenten meer zullen bieden dan wat de vakantie eigenlijk waard is in de traditionele reisbrochure, wel integendeel. Neckermann zal mogelijk korte vakanties onder de prijs moeten verkopen. “We zullen er niet failliet mee gaan, er is een budget voor uitgetrokken. De ervaring zal leren of het initiatief winstgevend kan zijn”, klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Datum artikel: 21-06-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Neckermann doet het met eBay

ATP vakanties