vakantie informatie

Kleine winst voor Club Med

Club Med LogoDe Franse reisorganisatie Club Med heeft in de eind april afgesloten eerste helft van het boekjaar 2005/2006 een nettowinst gehaald van 1 miljoen euro. In dezelfde periode van het vorige boekjaar zat de onderneming nog op een verlies van 25 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg van 7 miljoen tot 9 miljoen euro, zo maakte Club Med vrijdag bekend.

De omzet nam toe met 10,5 procent tot 828 miljoen euro. Club Med wist nieuwe klanten te trekken en zijn marktaandeel te vergroten. Ook verkocht de onderneming meer vakanties in het duurdere segment. Club Med maakt nu ook winst in Noord- en Zuid-Amerika en zal zijn activiteiten daar uitbreiden.

De reisorganisatie liet vrijdag tevens weten enkele nieuwe aandeelhouders te hebben. Een daarvan is de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM, die een belang heeft genomen van 2 procent. Een van de andere grotere aandeelhouders is een Marokkaanse bank. Het Franse hotelconcern Accor heeft eerder gezegd van het merendeel van zijn belang van 28,9 procent in Club Med af te willen.

Datum artikel: 9-06-2006 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Kleine winst voor Club Med

ATP vakanties