vakantie informatie

Klant stelt reis zelf samen in 2007

HainanVolgens CheapTickets.nl wordt er in dit nieuwe jaar uitzonderlijk veel meer gezocht naar vliegtickets dan eerdere jaren. Het hoogtepunt was 3 januari. Het lijkt erop dat de Nederlandse vakantieganger De Vakantiebeurs, die volgende week in Utrecht plaatsvindt, niet afwacht en nu al zeker van z’n vliegtuigstoel wil zijn.

Het onderstreept de trend dat steeds meer mensen zelf hun vakantie willen samenstellen. Ze boeken hun vlucht via internet, zoeken er een accommodatie bij en eventueel een auto. En wie daar creatief mee om gaat hoeft helemaal niet duurder uit te zijn dan met een pakketreis. De low cost carriers hebben daar een grote bijdrage aan geleverd. Andersom kiezen mensen ook graag voor een vertrouwde accommodatie. Cheaptickets: “Ze boeken het hotel of appartement ter plaatse voor het volgende jaar en boeken daar in januari via internet meteen een bijpassend vliegticket bij.”
Vooral de bestemmingen rondom de Middellandse Zee blijken in de eerste week van januari erg in trek. Barcelona, Malaga en Alicante zijn de meest geboekte bestemmingen in Spanje. Ook Athene, Rome en Milaan doen het goed. Buiten Europa is er veel vraag naar Bangkok en Orlando (Florida).

Datum artikel: 5-01-2007 BedrijvenZie ook:

Een reactie toevoegen over Klant stelt reis zelf samen in 2007

ATP vakanties