vakantie informatie

Huurauto vaak een wrak!

Rent-a-wreckWie een auto huurt op een bestemming aan de Middellandse Zee loopt het risico een huurauto van bedenkelijke kwaliteit aangeboden te krijgen. Dat blijkt uit een test naar de kwaliteit van huurauto’s die de ANWB in samenwerking met de zusterclubs heeft uitgevoerd.
Bij deze test zijn 58 verhuurbedrijven in de landen Turkije, Griekenland, Italiƫ, Spanje en Portugal onder de loep genomen. In totaal werden tien toeristische bestemmingen bezocht.

In de test is gekeken naar de veiligheid van de auto’s (remmen, chassis, stuurinrichting banden, motor) en naar de verhuurprocedure waarbij zaken als verzekering, klantvriendelijkheid en contracten werden beoordeeld. Overigens komen de internationale autoverhuurders goe duit de test.

In twaalf gevallen was de veiligheid van de huurauto zeer slecht. De meeste klachten bij huurauto’s gingen over banden. De bandenspanning was vaak te laag of te hoog. Verder kwamen de testteams beschadiging en slijtage van het loopvlak en de wangen van de banden tegen.

Lees meer op de site van de ANWB.

Datum artikel: 31-03-2006 AutohuurZie ook:

Een reactie toevoegen over Huurauto vaak een wrak!

ATP vakanties