vakantie informatie

Zomerboekingen kruipen langzaam uit het dal

anvr Het animo voor het boeken van een zomervakantie kruipt langzaam uit een dal. De consument boekte tot en met 5 maart 2006 5% minder dan vorig jaar deze periode. Echter, vorige maand stond dit boekingscijfer voor de zomer nog op -6% en kwam van -7%. De ANVR / TNS Nipo boekingscijfers laten zien dat voor een winterse zon- of sneeuwbestemming, evenals vorige maanden, deze achter blijven met -8% ten opzichte van vorig jaar deze periode.

De totale zomerse vliegmarkt komt uit op -8% (vorige maand -9%), waarbij zowel de Europese vliegbestemmingen (-8%) als de verre vliegbestemmingen (-7%) achterblijven in vergelijking met vorig jaar tot en met 5 maart. De boekingen voor een zomerse vakantie in Turkije blijven vooralsnog in een dip (-47%), maar landen als Griekenland (+23%), Portugal (+16%) en Spanje (+13%) zien het aantal Nederlandse toeristen dat een ANVR georganiseerde vliegvakantie heeft geboekt, toenemen.
Vliegbestemmingen buiten Europa (-7%) die deze zomer, ten opzichte van vorig jaar deze periode, voorlopig favoriet zijn bij de Nederlandse vakantieganger zijn bijvoorbeeld Sri Lanka (+438%, herstel na tsunami), Thailand (+21%), China (+18%) en Maleisiƫ (+25%). Hierdoor komen bestemmingen in het Verre Oosten totaal uit op +10%. Amerika, Afrika en Australiƫ/ Nieuw Zeeland moeten het, in vergelijking met vorig jaar, even met minder Nederlandse ANVR georganiseerde vakantiegangers doen.

ANVR georganiseerde vakanties voor winterse zon- en sneeuwbestemmingen blijven, evenals vorige maanden, achter met -8% ten opzichte van vorig jaar deze periode. Ook de wintersport trekt met -7% niet verder aan.

Bron: ANVR.nl

Datum artikel: 20-03-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Zomerboekingen kruipen langzaam uit het dal

ATP vakanties