vakantie informatie

‘Websites airlines vaak slecht bereikbaar’

muis aanwijzer De websites van een groot aantal Europese luchtvaartmaatschappijen is te vaak onbereikbaar, zo blijkt uit onderzoek van internetmonitor WatchMouse. Ongeveer de helft van alle websites is nog niet vierentwintig uur per dag bereikbaar. Opvallend aan het onderzoek is dat ook de websites van niet meer bestaande maatschappijen, zoals DutchBird en VG Airlines, beoordeeld zijn.

Zo’n 52 procent van de onderzochte websites is meer dan 99,9 procent van de tijd online. Een bereikbaarheid van onder de 98 procent houdt al in dat een site meer dan zestien uur per maand offline is.

DutchBird en het Belgische VG Airlines vallen in de slechtste categorie. Niet heel vreemd, aangezien beide maatschappijen al een tijdje geleden failliet gingen.

Volgens directeur Mark Pors van WatchMouse is het belangrijk voor luchtvaartmaatschappijen om online te zijn. “Bedrijven die hun verkoop voornamelijk via het internet doen hebben belang bij een goede bereikbaarheid. Als een site offline is betekent dat een vermindering van inkomsten.”

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Datum artikel: 17-05-2006 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over ‘Websites airlines vaak slecht bereikbaar’

ATP vakanties