vakantie informatie

Wat is het beste middel tegen een jetlag?

Volgens de Amerikaanse onderzoeker Dr. Moore is het beste middel tegen een jetlag zonlicht. Ons lichaam (en dan met name ons biologische klok) reageert het beste op veranderingen in de tijdzone wanneer we het bloot stellen aan zonlicht op de nieuwe bestemming.

Probeer ook zoveel mogelijk slaap voor en tijdens de reis te krijgen. Als dat niet lukt probeer dan op de plaats van bestemming eerst goed te slapen en vooral ongestoord te slapen. Een hotel met zware (donkere) gordijnen is een goede plek om bij te slapen. Gebruik zo min mogelijk alcohol voor het slapen gaan, dit kan het slaapritme verstoren.

Piloten geven aan veel baat te hebben bij korte “powernaps” in combinatie met cafeine. Een powernap is een slaap van maximaal 45 minuten, waarbij de hersenen voldoende rust krijgen om te herstellen en het lichaam van nieuwe energie te voorzien. Hierdoor kan de slaap uitgesteld worden om in de nieuwe bestemming direct aan de nieuwe bedtijd te kunnen wennen.

Er bestaat ook een website met speciale muziek voor op je ipod om in het powernap ritme te komen en ook op tijd weer wakker te worden. Misschien een handig middel voor mensen die moeite hebben met slapen in het vliegtuig.

Datum artikel: 5-05-2008 AlgemeenZie ook:

Een reactie toevoegen over Wat is het beste middel tegen een jetlag?

ATP vakanties